Sådan finder du billige lydbøger online

Populariteten af de billige lydbøger er eksploderet i de sidste par år. Årsagen til denne stigning i popularitet er den store lethed, hvormed vi kan lytte til disse lydbøger. Teknologien er til rådighed for at gøre prisen på hver bog billigt, men ikke billigt nok til at spise en hel kage. Det er også meget nemt at abonnere på disse online titler, da de leveres digitalt. Det betyder, at du ikke behøver at forlade dit hus og beskæftige sig med et postyr for at få en ny bog med posten hver uge.

De største fordele ved billige lydbøger er deres bekvemmelighed og kvaliteten af deres lyd. Lydbøger er meget tæt på det lydformat, vi bruger hver dag, så der er ikke noget nyt for os at lære og forstå. Vi ved allerede, at vi nemt kan sammenligne en billig lydbog med vores egne lydbøger ved blot at lytte til de samme titler gennem vores MP3-afspiller eller endda på vores computere. Med billige lydbøger får du den samme lydkvalitet fra en digital læsning, som du ville gøre fra enhver traditionel offentliggjort lydbog.

En anden stor fordel ved lydbøger er deres tilgængelighed. Da lydbøger altid er tilgængelige via internettet og er frit tilgængelige for alle, kan du finde hundredvis af titler at vælge imellem uden omkostninger. Dette svarer til at gå gennem public domain bøger, fordi lydbøger er tilgængelige for offentligt tilgængelige. Public domain bøger blev skrevet længe før den moderne dag for ophavsret og derfor er gratis for alle at læse. Den første public domain lydbog wasreader Thomas Keneally’s AfterLife. Selv i dag nævner mange mennesker, at roman som en klassiker og lydbøger altid er et godt valg at tilføje til din samling.

En af de største ulemper ved lydbøger er, at de ofte ikke egner sig godt til de traditionelle læsemetoder. Når du f.eks. sætter dig ned for at læse en bog i en boghandel, skal du være fortrolig med bogreolernes layout, sidernes formatering, skrifttypens størrelse og endda placeringen af tekstblokken på siden. Når du lytter til en lydbog, findes disse elementer ikke. Derfor rapporterer mange lydbogslyttere, at deres sind skal “koncentrere sig” mere for at få nuancerne i historien, end da de lyttede til en traditionelt trykt lydbog. Dette er grunden til mange lydbog lyttere er begyndt at bruge bærbare medieafspillere som deres bærbare bibliotek af bøger.

Der er dog håb, fordi lydbøger kan tilgås og nydes, uanset hvordan du får dem. lydbøger kan fås lovligt gennem en række forskellige måder, herunder de mange hjemmesider(som fx lydbogreolen.dk), der nu tilbyder tusindvis af forskellige titler uden omkostninger. Derudover giver nogle lydbogsbutikker dig mulighed for at finde gratis lydbøger online, hvilket gør det muligt at nyde lydbøger på din computer og iPhone uden omkostninger.

At leje lydbøger lovligt gennem en af de mange hjemmesider eller audio udlejning butikker til rådighed, skal du blot få adgang til dit lokale bibliotek og slå op de titler, du gerne vil lytte til. Når du finder en bog, der interesserer dig, skal du blot downloade den gratis lydbogssoftware, der leveres via webstedet. På din iPhone eller iPod kan du begynde at lytte gennem den gratis Lydbogsapp og se bogomslaget på din skærm. Vælg derefter den bog, du vil lytte til, og begynd at lytte.